Time untuk bagi makan

Hi mummies, sy tengah prepare utk bagi bby makan so nak Tanya pukul berapa Kita kena bagi bby makan contohnya baby lepas bangun pagi tu bagi susu then solid food ke or terus solid food. Kalau susu dulu lepas berapa jam bby minum susu Kita kena bagi solid food. Stress betul 😅😅

2 Các câu trả lời

Lps 1hr slps nyusu baru bg mkn. Meaning if breakfast, bby bngun pkul 7, bfast 8-8.30. Then if nk nyusu, 1hr later baru beri semula. Bila dh start mkn, make sure intake plain water pun kena ada, klu x bby akn mudah kena sembelit

2y trước

Ya. 2oz - 3 oz per day pun dh ok. Ikut pd penerimaan bby

Agak2 selang sejam dua. Ikut mana yg sempat. Tak ada waktu yg tetap. Ikut keadaan mak dgn anak sis.