Fetal movement

Hi mummies. Skrg 28 weeks kena kira gerakan baby kan. Tp saya rasa bila masuk 28 minggu, baby macam lg taknak gerak dr sebelum ni. Lps tu saya rasa pattern gerakan dia pun dah lain. Saya asik risau je. Berapa lama sepatut nya baby tido dlm perut eh? Sbb sejak masuk 28 ni susah pulak nak agak pattern dia 😭#firstmom #firstbaby

1 Trả lời

klu siang ni dia tak brp aktif sbb kita tgh aktif buat kerja. so allocate 5-10 minit setiap jam utk sit back and relax, fokus pd gerak bby sahaja. kunyah la something, minum air and usik perut. nanti dia respon. 28w bby dh mul rapid growth. mmg padat kat dlm, so normal je pattern dia berubah. kdg dia aktif, kdg kurang tp as long as cukup gerak 10x dlm 9am-9pm..it should be okay