Check up KK, bersalin di swasta.

Hi mummies. Saya sampai kandungan 27w, saya check up di KK. Sekarang saya 32w, check up di hosp swasta sebab akan bersalin di hosp swasta. Nak tanya, kalau nanti baby lahir, checkup baby kena buat di KK ya?

2 Các câu trả lời

normally, kalau u nak bersalin swasta.? dekat2 nak bersalin nanti, pihak hospital akan tanya which paediatric doctor yg u nak untuk ur baby. so lepas je baby u keluar, paed yg u pilih akan incharge ur baby. dia akan cek2, suntik bcg etc lah. kalau u nak continue follow up kat swasta, continue jumpa ur paed tu je. tp kalau u nak follow up kat kk.. balik lepas bersalin tu, nanti u register je ur baby kat kk dekat umah u. bawalah buku baby tu. nurse kk pun akan datang visit u masa pantang.

2y trước

Ooo macam tu. Tq! 😀

nak teruskan swasta pon xde mslh.

2y trước

Tq! :)