Pregnant 29w

Hi Mummies nak tanya , semalam pergi scan sono cakap position kepala baby dah ada dekat bawah betul atas pundi kencing , position baby ni akan stay sampai bersalin ke ? Berkemungkinan tak bersalin awal dari due ? #firstbaby #ingintahu

4 Các câu trả lời

bersalin awal tu mungkin tak. tapi kalau position baby kepala dh kebawah InsyaAllah dia akan stay kebawah sampai bersalin nanti. tapi boleh jadi jugak tetiba baby pusing balik keatas. tu yg doc saya bgtau masa check up haritu. sebab baby saya 28/29 week pon dh kebawah. alhamdulillah still stay sampai sekarang 34 week kepala dia dekat bawah

itu normal,selagi baby tqk engage dlm pintu..kalau puan rasa bengkak di tundun..atau pun memang rasa sangat berat disitu,doc akan beritahu sama ada bersalin awal ata tak..normal sbb baby dah mula nak drafkan mana jalan keluar..

Kalau dh masuk 34weeks nt baby dh xkn brubah position.. mmg akan kepala kebawah je.. xdela bersalin awal sis. Mmg masuk 30 weeks plus baby akan tuka position ke bawah position ready for birth

1y trước

Fahamm , thankyou sis ☺️

bby sentiasa bgerak. posisi 29mgg blm fix lg