Kene tukar ubat ke?

Hi mummies, nak tanya ni normal ke lepas makan ubat tambah darah(iberet) then gap 2jam lepastu baru makan tibe tibe muntah semule ape yg kite makan td . Act, before pregg sy mmg takboleh mkn lmbt . Makan lmbt nnti auto dia bdn jd shaking n kene cpt2 mkn/minum bnde yg manis 🥲 So kalo muntah balik normal ke lepastu bdn pun jd lembik ? Ke kene tukar tukar ubat?#ingintahu #seriusnanya #firstmom #5month

5 Các câu trả lời

My suggestion, cuba awak tukar makan pada waktu malam. Betul2 sebelum tidur. Just makesure you dah gap atleast 2jam selepas dinner. Lepas telan je ubat tu, tidur terus. Saya pun mula2 memang takboleh makan waktu pagi @ siang. Dah gap atau perut kosong pun, muntah juga. Nurse saya yang advice macam tu. Memang okay untuk saya.

11mo trước

Sy pun mkn iberet mlm jgk sblm tdo

kalo xnak mkn iberet sblm tido apa kata try mkn masa bgn subuh, itupn kalo waktu mkn awk lambat lg la. . kalo mcm sy mmg amk 4 serangkai tu waktu subuh pastu smbg tido, nt dah bgn siang baru mkn.

sy pon amik iberet. tp takdela gap sy 2 jam utk mkn. lps amik iberet sy terus mkn. oh ya ape kata sis mkn iberet bfr tido. mana tau ok

10mo trước

boleh

Doc saya kata kalau makan vitamin sebelum makan gap 1 jam je. Kalau lepas makan baru gap 2 jam.

Try mnum ubat dengan jus sunquick...