Subchorionic-hematoma

Hi mummies, At 16 weeks 2 days, saya di diagnosed dengan Subchorionic-hematoma; vaginal bleeding & sedikit bleeding dekat placenta. Skrg bleeding dah stop tapi saya masih risau. Ada mummies yang experience similar situation, boleh share? Thanks ❤️#ingintahu #firstbaby #pleasehelp

6 Các câu trả lời

sy masa 19 weeks doc KK kata ada subchronic hematoma saiz dlm 1cm. lepastu 22 weeks sy buat detail scan kat swasta, doc kata takde pape. n then sy follow up je dgn KK mcm biasa. ok je. takde mention pape pun pasal subchronic hematoma. maybe dia hilang sendiri sbb baby makin membesar. sbb sy baca kt google dia x merbahaya unless menganggu tumbesaran baby dalam rahim. tp sy takde bleeding apa2 sepanjang pregnant. mungkin bleeding tu dari subchronic hematoma. better awk refer dengan doktor. sbb bleeding during pregnancy is not normal.

10mo trước

Salam. Saya nak tanye saye pun ada scan ada hematoma tu. Tp tkde bleeding juga. Cuma kene follow up scan je la. Boleh ke jalan2 travel sbb dah beli tix semua

sama dgn Sy Sis.. sy Tau masa preggy 11 weeks.. skrng 14 weeks.. Sy punya bleeding dkt placenta x bsr, saiz kecik jer tp still monitor scanning dgn Phk hospital.. Doc nk pantau samaada bleeding tu mbsr or mngecil/kecut..kalau Maintain saiz or kecut InsyaAllah baby x de pape..yg risau kalau mbesar.. tu yg perlu pmantauan Doc.

1y trước

Alhamdulillah skrg kndungan dh nk msuk 7 bln..mase 18week scan dh xde hematoma,syukur sgt2😊..baby mmbesar elok ikut mggu.

At 8w3d pregnancy, doc diagnose sy ada SCH near to vaginal. Shbt2 di sini ada ambil any suppliment to reduce the bleeding? Selain dari pelvic rest and avoid heavy lifting.

Sy ada pengalaman tahun 2017..alhamdulillah baby kuat bertahan sampai bersalin..dan kali ni sy mengandung lagi dan sekali lagi diuji dengan subchronic hematoma😪

2y trước

Semoga dipermudahkan urusan kita 🤗

doktor ckp baby cmna? kalau awk risau, awk boleh repeat scan lepas seminggu.

2y trước

Thanks 🤗

boleh saya tahu dr buat mcm mana ya utk tahu ade haematoma tu ?

2y trước

Saya mula2 bleeding, then pergi hospital, buat blood & urine test. Dr nampak bleeding tu masa scan.