Jerawat banyak di muka

Muka sy naik bnyk jerawat semasa pregnant 7 minggu ni. Kita kena tukar skin care or ada skin care yg khas untuk pregnant yg berjerawat ke ?

2 Các câu trả lời

saya sarankan tak perlu tukar skin care. sbb perubahan ni sementara shj sbb perubahan hormon. mcm saya skrg pun muka kering sgt sampai mengelupas. mcm burnt. ada yg penghasilan sebum jd terlampau aktif sampai timbul jerawat. dan ada yg sebum jd tak aktif sgt sampai muka terlalu kering hingga mengelupas teruk. selalunya masuk trimester kedua dah berkurang dan hilang sendiri. untuk muka berjerawat better legakan dengan bedak sejuk dulu. mcm saya pula yg kering sgt ni legakan dengan aloe vera. saya pun tgh pujuk hati ni utk enjoy the journey.

biarkan. masuk 2nd trimester hilang sndri. if nk pkai skincare, cari plant based..tp xsemua org sesuai