Sakit atas perut belah kanan

Momy semua nk tnya, sy skrg 32 weeks normal tak selalu sakit peru belah kanan @ bawah payudara belah kanan? Ke sy kene rujuk Dr. Tq momy

5 Các câu trả lời

Ya mmg sakit tu normal ja.. sy start sakit mcm kena hiris pisau, sentuh pun sakit.. start dari 28w. bergesel dgn kain baju pun pedih. Siap pergi jumpa pakar o&g, pakar usus cek scan apa semua.. mmg normal je semua organ xdapa.. tp sy on ubat gastrik la sbb doc suspect reflux.. lg pun sy ada hiatus hernia dan gastritis sblm ni.. keadaan jd teruk bila baby mkin besar..

maaf puan sy tiada pnglmn ttg ini .tp apa sy blh suggestkn..jika puan rs sakit sgt tahap sakit xblh bwk bncng..better puan g jumpa doc tuk check..tu lg better..at least puan xde rs susah hati dan trtnye2 knp dan sbb apa blh jd mcmtu .mg dpmudahkan segalanya .aamiin

Kan.. Perit dia xleh bawak bincang 😂 Nak sentuh kulit perut pun rasa pedih. tp aritu nurse cakap normal je sebab dah besar.. Dan faktor angin semua..

Angin tu, kalau pergi hospital doct akan bg ubat angin. Jgn skip breakfast and makan makanan yg berkhasiat sis

Sy sakit mcm ni jgk. Boleh mnum gaviscon ke. Kdang sakit die tu xtahan dah

2y trước

Hi! Doc sy ckp boleh makan gaviscon kalau ada heartburn.