Berat xnaik&Njis wrna hijau

Hi momy's nk tnya,,sy bru lps checkup ank 5bulan dn berat ank sy xnaik dri 6.34 ke 6.46..nurse ckp ank sy xckup susu. Ank sy full Bf. And susu bdn sy mmng kurang. Lps chekup sy ada bgi susu formula dupro and ank sy minum. Esok nya dia dh mcm xnk dia main2 bila minum susu formula. Dan sejak semalam dan harini dia berak wrna hijau,sy Takda mkn syur pon. Kenapa ye? Adkah sebab susu formula? Sy risau ni 😢 #firstmom #baby5bulan

3 Các câu trả lời

Pastikan baby dpt hindmilk & tidur dia cukup. Dan ibu banyakkan makan sayur & buah yg berkhasiat. Saya fully bf juga. Anak lahir 3kg, 5m dah 8kg. Siang 2x nap, malam 2x deep sleep. Bila dia tidur saya tak kejutkan

1t trước

Malam saya susukan kalau dia terjaga & merengek dlm jam 3am camtu sampai dia lepas sendiri. Tak lama pun dlm 10 min. Tp tak setiap hari. Paed anak saya dari 3m pesan jgn kejut anak mlm2 time dia tidur utk bg susu, biar dia terbangun sendiri. Kalau dia taknak susu bila awak hulur nipple, awak sambung tidur. Sebab baby pun perlukan tidur yg berkualiti utk gain weight