berat badan.

hi moms. sy nak tanya, kenapa berat baby sy lambat sangat nak naik ye? baby bnyk menyusu juga. 3oz setiap 2 jam. baby umur 2 bulan 24 hari, berat baru je 5.2kg,sdgkan wktu cek up 2 bulan berat baby 5.08kg,naik berapa gram je wlaupun dah nak masuk 3 bulan.. baby sy minum susu s-26 gold.

2 Các câu trả lời

hi wak ok la tu 2m 5.2kg anak sy 3m++ baru 5.2kg

10mo trước

sma mcm anak sy sis. anak sy pun mcm tu, wktu umur 2 bulan kerap muntah, smpai lah umur 2 bulan stengah. skrang seminggu lagi nak naik bulan ketiga, baru kurang muntah. tpi masi juga muntah sekali atau 2x dlm sehari. sbb sekarang baby sy batuk. batuk tu yg buat dia muntah. tapi lpas dia muntahkan susu tu. dlm 15minit sy akan susukan dia balik. sbb perut dah kosong. dia mmng akan habiskan terus.

berat naik juga tu. yg penting bmi normal

10mo trước

ok lah if normal. sy cuma risau je if not normal untk baby 3 bulan. sbb belum check up untk 3 bulan kat klinik lagi. just timbang kat ruma.