Susu formula tanpa laktosa pd bayi 1 bulan

Hi moms, sy msih keliru dgn alahan susu formula pd bayi dan masih try and error susu formula. Sy dh cuba bg bbrapa susu formula tp ada kesan alahan pd bayi spt perut kembung, cirit birit, sembelit dan muntah. Kdg2 sy keliru sma ada kesan tersebut adalah dsebabkan susu formula atau sbb2 yg lain. Dan skrg sy cuba susu formula tanpa laktosa pulak, ada kesan spt ruam pd bayi. Sy dh bjmpa doktor, doktor ckap mmg ruam, tp ada sbb ruam dsbbkan pnas atau susu. Dan doktor bgtau x serius pn & x perlu gnti susu. Adakah alahan trsebut akan baik sndiri atau macam mna eh?

1 Trả lời

Saya pn gne formula similac lactose free, tpi najis anak saya agak cair mcm cirit tu, nk tkr formula tp xtau nk tukar apa, kesian kt lubang bntut die tu merah2 skit dh

10mo trước

Sama la sis.. skrg sy dh stop similac lactose free tu sbb smakin hari kluar ruam & mula muntah2 😢.. buntu dh nk guna susu formula apa