39 minggu 4 hari

Hi moms.. Siapa ada pengalaman sakit bahagian serviks, bkn mcm period tp asal baby begerak, sakitnya macam menyucuk-nyucuk (pedih/tajam) terus terasa nak kencing. Bole sampai clitoris tu sakit /ngilu jgk. Skg sy sdh 39 m, 4 h, tp selain sakit yg mcm sy mention tu tanda lain tiada lagi.. Kalau contraction kan lain, dy mcm senggugut tp lagi kuat smpi ke pinggang sakit kan? Ka sama je?? #firstmom #firstbaby #pleasehelp #seriusnanya

9 Các câu trả lời

samalah sis saya pun terasaa macam ada gelombang air dalam perut pastu stuck dekat pundi kencing . macam nak kencing tapi tak kencing pun sebab saya tak kemut . and kerap sangat rasa denyut denyut dekat faraj . perut dah rasa ringan tapi contraction jarang adaa and tanda pun takda lagi . risauu overduee nampak seronok sangat anak dalam perut . aktif kemain

1y trước

X lama lagi tu siss... Sy dah kat hospital skg ni

Saya 23/6 pn tkda sebarang tanda juga, perut mmg nmpak jatuh sgt dah. Kalau pergi mna ii semua pakat tya bila tarikh bersalin. Nak kencing pn keluar sikit ja mcm block tpi tk sakit 😂 tiap hri la berdoa supaya keluar awal pujuk dia.

1y trước

Hopefully mcm tu la tk lrt dah saya dh la saya berbadan kecik😭. Alhamdulillah, semoga awak dipermudahkan segala urusan bersalin. Aamin 🤲🏻

Sma sis, dia gerak mcm mencucuk cucuk kt bawah tu, smpi kita balik2 g kencing😂 kdg klu bediri pstu dia gerak tertunduk terus kita😂baring ke apa kalau dia gerak bahagian tu sakit.. btw sy 39 weeks baru..

1y trước

Boleh tahan sakit wakkk kalau dy gerak then dy tekan bahagian bawa sana tu adoiiii 😩🤣

Sy due 8/6.. bru 3 ari rasa mcm ni.. n kerap ke tandas buang air kecil. Kdg rasa air mata lg bnyak.. tp menekan sgt dahh…. blm ada sebarang tanda keluar hanya contraction yg xtetap… Esok serah diri 😅

1y trước

Sy kena serah diri n induce belon sis. Doktor kat sni xbg lama2 overdue. Klu dlu anak sy no.2 diberi (9) hari.. kali ni (6) hari saja..

due date saya 6/7 tp ni msuk hari ke2 dah sakit bhgianbtu sbb dia gerak²... kdg rasa ngilu.. pastu rasa contraction false kat bawah tu... sakit nya skjp je DTG...

1y trước

X lama lg tu sis.. Sy dah kat hospital ni keluar darah subuh tdii.. Pastu mild contraction on off 😃

normal je sis..sbb kepala bby kat bawah sgt dh tu.saya pun mcm tu.tapi alhamdulillah saya 38mggu 1hari dh bersalin

1y trước

Bestnye dah bersalin awal...selamat berpantang sis 🤩

sama la sye due 14/6 nie tpi tanda² pun belom ada lagi..risau jgak..#firstmom #firstbaby

1y trước

Masi rasa mcm yg ni skg ke

Samalah sy pun mcm tu tp tnda lain blm mncul due 21/6 ni

1y trước

Rsa lagi tp x brtrusanlah kdng dtg skit dia kdng xde

Sama lah 24/6 x ada tanda apa lagi