First-time mom

Hi moms, nak minta sedikit maklumat untuk saya yang first time mom ni, kalau kita checkup bulanan di klinik swasta tapi nak bersalin di hospital kerajaan, macam mana prosedurnya ya? boleh terus pergi hospital saja ke bila dah ada tanda nak bersalin? atau perlu booking/call atau sebagainya?#bantujawab #firstmom

2 Các câu trả lời

Tak perlu booking. Bila dah turun tanda, bawa buku pink swasta dan walk in hospital bahagian PAC. Melainkan awak nak ambil pakej FPP, yang ni kena booking. In a mean time, inform doktor awak yang awak nak bersalin hospital kerajaan. Nanti doktor akan sediakan necessary documents.

5mo trước

i see.. baiklah, noted.. terima kasih banyak ya sis untuk maklumatnya ☺️