Buka buku pink

Hi moms. Dkt sini nak tanya moms prefer buka buku pink di swasta atau kerajaan. Apa perbezaan ye kalau buka di swasta atau kerajaan. #8w1d

3 Các câu trả lời

kerajaan free. and buku pink semua complete dari air gula, urine test, bp and so on. waktu checkup ikut wktu klinik, weekdays je. private - byr range harga 80-250, ikut wktu u. ade certain klinik, bila u high risk mom, die tolak u pegi gov jugak.

kalau sy prefer kerajaan laa sebab free. kalau buat dkt swasta tiap kali checkup kena sedia duit 100-200. kalau xde masalah xpe check up sebulan skali, kalau kena checkup tiap2 minggu or 2 minggu sekali naya pak karim, unless ada bajet lebih. hehe

Dua2 ada pro and cons . Bajet kewangan dan masa jugak. Tp kalau ada masalah at the end drg akan tolak dekat gov .