Waktu tidur baby newborn

Hi moms. Baby baru lahir seminggu ni mmg waktu tidur dia siang hari ke? Malam hari sampai ke subuh berjaga. Fuhhh. Susah jgk ni nk tahan mata. Mcm mna nak bg baby tido waktu malam? #firstmom #firstbaby #ingintahu

2 Các câu trả lời

Ikut baby juga sis sebab baby saya malam Alhamdulillah tidur lena, nak2 subuh tu baru dia bangun. Baby 20 hari. Kalau siang dia tidur kejap2 ja sebab bising so dia mudah terkejut. Cara sy buat rutin sama setiap hari, jam 9 malam mmg dah start tidurkan baby. Bilik mesti gelap, suasana pun sunyi, nak bagi baby faham ini waktu malam untuk tidur. Kalau siang mmg sy tak kisah org bising supaya baby faham waktu siang. Ini cara sy buat Alhamdulillah anak2 sy belum ada masalah tidur malam. Semoga dipermudahkan ya sis

Masa pantang mmg baby tak kenal siang dn malam. Mmg kena berkorban ms tidur. Tidur ms baby tidur. Bila malam tutup lampu tidur sekali. Nnt lps pantang dia insyaAllah kenal la gelap utk tidur. Tp tbh baby akan ubah2 waktu tidur dia. Make sure mommy ikut rutin