Trimester 3

Hi mommy Saya sekarang dah 38 minggu kenapa ye badan rasa lemah2 je, mengantuk.. asyik nak baring.. sepatutnya dah hujung2 ni banyakkan bergerak. Ni tak semakin nak buat senaman semakin saya rasa malas. Kenapa ye? Ada tak mommy sama macam saya ni.. risau pulak tkt ssh nak beranak #ingintahu #firstmom

9 Các câu trả lời

saya pon sama. dah masuk 37mggu . asyik letih je walaupun xbuat apa. hanya berulang pergi kk. tu pon dh buat saya letih teruk n nk tidur jew. malam pulak sakit dkt kawasan pelvis ni. rasa mcm tekanan jew n asyik nk pergi toilet jew.. xtahu sampai bila nk bertahan.

Sama dear 😂 tapi i paksa jugak at least exercise duduk2/ golek2 atas gym ball dan buat prenatal yoga. Stretch2 utk kuatkan muscle pelvic nnti nak push tu bertenaga atau ada la jugak stamina sikit hihi

7mo trước

kalau senam duduk2 tu saya ada buat. kalau nak berjalan tu mengah lain macam 🤣🤣 lepastu memang baring balik

sama. sy dh 39w. smpai dok umah mertua pun kali ni tak tolong masak dah . betul² letih ngntok 😅 rasa bsalah pulak kdg² wlaupun mertua okay ja.

7mo trước

syukur dapat mak mertua ok 🤣 saya ni nasib baek laa berpantang dekat rumah family sendiri. family yg tlg masakkan kalau nak harap saya memang tak larat. nak jln pun mengah

sama macam hari ini 38miggu perut mengeras Aje tapi bby blm nak kelur lagi doktor cakp saya bersln bln 11 tapi tarikh dtg bln saya lupe

Ehh Samalah rase letih gile perut mengeras jee sakit2 pingang tu dh Ada daa . Due 7/12 tpi kene serah diri awl 29/11 doakan Sy Yee

7mo trước

sme la due Kita 7/12 tpi Saya kne serah diri 6/12... sis Ada gdm ke?

sama lah....kadang nak buat keje rumah pun dah tak larat..

sama lah. asyik nak tidur je 😂 due 8/12 ni

7mo trước

due kita sma sis...asyik false contraction jer yg dtg,,, semoga minggu ni ada tanda lah Aamiin

Huhu sama la sy malas betul nak bergerak

7mo trước

kannn.. bergerak sikit mengahh

sama kak

7mo trước

Eh sme lh kite skit dkt bwh part tuh ..n tulng siap laga2 ..jln pon skit ..sy nk msok 37week dh ..tpi nk kje dh x lrt sngt bnyk mc je ni