Baby Kicking

Hi mommy. Saya nak tanya lah, sekarang saya dah masuk 27weeks, dah 3 hari saya rase baby kurang aktif. Kurang menendang. Selalu bila ptg ke malam and tgh2 mlm baby ok menendang. Ni mcm kurang tapi baby bergerak. Tu pun mcm slow je.. Td sy checkup dekat Kk , doc scan baby baik2 aje, alhamdulillah. Doc ckp skrg kedudukan baby sy kepala atas. Mase dia kuat menendang sebelum ni kedudukan dia melintang. Mmg selalu lah sy rse dia tendang belah kanan kiri. Blh jadi faktor jgk ke? Sape ade pengalaman boleh share tak?

2 Các câu trả lời

ya position baby pun salah satu faktor untuk rasa pergerakan baby. melintang kurang ruang nak stretching jadi akan lebih rasa. bila kepala atas/bawah dan masih bawah 32w masih byk ruang jadi kurang rasa gerak tu

1y trước

Lega sikit dpt tahu.. patut lah skrg rase dia tendang kecil bahagian bwh sampai nk terkencing😄