TIPS BAWA BABY 3 MONTHS NAIK FLIGHT SELAMA 3 HOURS

hi mommys, im first mom.. boleh share tips bawa bby naik flight? Thank you in advance!

1 Trả lời

1) klu baby dh start fix tdur sebelah mlm smpai pgi better jgn fly mlm..cari tiket pagi atau ptg..sy ikut tips org utk fly waktu yg mmg baby tdur x membantu..bila fly waktu dia tdur serba sedikit actually gnggu dia juga dia tdur x lena..end up dia meragam teruk 4hari asal nk tdur 2) klu sy xyah beli earmuff smua tu kcuali baby mmg selesa pkai haha sy beli standby mcm2 sbb nk cover telinga ye tp x pkai pn..x selesa..just dukung baring mcm biasa, letak telinga sebelah dkt tgn ibu then sebelah ibu tutup guna tgn..waktu take off & landing je 3) sblm fly klu blh tahan baby dri tdur & mnyusu 2 hours mcm tu ibu agak2la, spya atas flight nti dia dpt tdur & mnyusu..klu dia xnk tdur atau mnyusu msa atas flight kmungkinan tgi dia akn ngs memanjang sbb telinga x selesa..klu dia slalu hisap jari/pacifier boleh bgi spya dia telan2 air liur, boleh legahkn ketidakselesaan telinga

3mo trước

copy that! Tysm ♥️