5week 1day

Hi mommy2... siapa2 sini ada pena pegelaman spotting selama 3hari tpi d scan blum nmpak upt positif?

3 Các câu trả lời

Nie pengalaman sy sendiri...pd mulanya sy sakit kepala 3 hr berturut ²...14.8 sy tergerak hati check upt syukur alhamdulillah naik 2 line...15.8 sy pergi klinik untuk kepastian betul ke sy pregnant alhamdulillah result yg sama naik 2 line...masa tu nurse kira sy br 2 weeks...21.8 sy ada appointment dgn klinik pakar o&g pasal cyst sy...dalam masa yg sama doc check sekali betul ke sy pregnant...check upt naik 2 line juga...bt scan atas dan bawah tak nmpk ape²...doc kata ada 2 kemungkinan sama ada kandungan luar rahim atau awal lg...doc sarankan sy masuk wad...5 hr sy masuk wad...bt ujian beta hcg...bacaan memang positive hamil...doc bg sy keluar wad sebab dlm wad sy tak ada tanda² bleeding...doc sruh follow up klinik je...pada 29.8 - 31.8 sy ada bleeding sikit...pakai pad 1 keping tapi tak penuh...sy ingt bleeding sebab awal pregnant...sy tak pergi hospital check...tp rupanya bleeding sy gugur....semalam 11.9 sy appointment klinik utk 6 weeks...check upt pertama naik 1 line negative...doc dah pelik...kenapa mesti negative sedangkan pregnant...check sekali lagi upt naik 1 line negative juga...doc sahkan sy gugur...kecewa bila dpt thu sy gugur...doc kata sy gugur mgkin kandungan dlm 4 weeks...

5y trước

Terima kasih sis...hnya allah yg dpt membalas jasa baik sis doakn utk ibu2 yg inginkn cahaya mata...

saya sis.. spotting 2 hari je.. lpas tu cek upt positif.. dan doc sahkn pregnant 5 weeks.. sy ke klinik swasta plak utk scan hnya nmpk kantung smpai 9 weeks.. tpi blum rezeki sy.. sy bleeding dan gugur bulan 6.. semoga ada rezeki sis.. sntiasa fikir positif.. in shaa Allah amin

4y trước

sy pn ni spotting kjp ade kjp xdak. kiraan nurse 11 mnggu, bile doc scan 7 mngu...

Spotting ni means baby baru menempel, so that hormon HCG yg baby produce masih terlalu sedikit. If buat upt test pn kdg still -ve but ikot org jgk sis, ada yg dh boleh dpt +ve results.. Semoga ada rezeki sis 😊

5y trước

thank u dear amen