Berat naik

Hi mommy2 sekalian. Nak tanya berat korang naik banyak tak sepanjang pregnant ni? Berapa kilo ye naik. Saya first time jadi rasa insecure sikit bila berat naik. Padahal dh cuba control makan.

5 Các câu trả lời

During pregnancy you boleh naik dalam 11-16kg je dari berat asal. More than that boleh menyebabkan complication masa beranak nnti. Ni yang my obgyn advise la

Sy pun risau . Sbb sy takde alahan . Just mual2 tu pun bila masuk angin je. Tp semua makanan sy boleh makan tambah2 skrg tk boleh lapar sikit pun

1y trước

Ye betul. Masuk angin tu lagi suffer 🥹

Saya naik 20kg kira last check up berat 80kg 🤣, Alhamdulillah bersalin normal dan takada luka koyak atau jahitan.

saya berat menurun, tapi sebab saya obesiti, so dr suruh turun 🤣🤣 jangan naik 🤣🤣🤣

sepanjang pregnancy naik 10kg