Tips minum air gula

Hello mommy2. Nak tnya Ada tips tak semasa minum air gula? Dgr kata ada yang nk muntah ktika minum. Jumaat ni firstime sy minum. Kndungan 12w++.. #seriusnanya #firstmom #ingintahu

8 Các câu trả lời

Saya pun baru lepas minum air gula semalam. Mula-mula mmg takut sbb baca komen org kata muntah la apa, sekali alhamdulillah tekak boleh terima cuma tkdela sekali teguk. Saya minum dalam 2-3 kali teguk pastu set dalam otak, air biasa je. Macam KK yg saya pegi ni dia rasa ala ala air oren piorr. Apa-apapun, semoga awak dipermudahkan urusan jumaat ni

2y trước

aminn. t/kasihh momyy

Sy baru minum selasa lepas. Penat je nervous rupanya ok je hahah. Mungkin sbb air gula kat klinik sy ni perisa oren mcm air fanta. Sejuk2 pulak tu. Kita dah puasa dari 10pm mmg xfikir apa dah. Fikir haus je. 2 kali teguk, Alhamdulillah xmuntah. Skg tgh nervous harap xsangkut 😂

Minum tahan nafas , laju2 . Minggu lepas baru minum hihi . Tak lah teruk sangat seperti digembar gembur kan . Tapi teruk lah kalau yang mmg tak suka manis langsung . Saya dapat yang tak likat pun air cair je cuma manis macam 20 ploh sudu gula . Macam ye 🤣

2y trước

ok mommy🙏🙏hrp ok la jumaat ni

pengalaman sy masa 1st pregnancy, suka sgt manis². so minum air gula tu takde hal 🤣🤣 cuma bila kena minum kali ke3 baru terasa loya sikit 🤭 agaknya masa tu craving manis2 tu da kurang..

Sy pun ada minum mggu lepas. 3x teguk. Kali ke 3 nk teguk tu susah skit la sbb rasa mual dgn manis tu. Tp ok je insyaAllah. Lain org lain kot rasa dia.

sama la saya minum air gula jumaat ni tapi now dah 13week ..saya alahan kuat 😩 semoga saya dapat minum air gula tanpa muntah .. aminnn

minum teguk kali pertama mmg rasa manis ya Allah. tp lama² ok je..telan laju² sementara masih panas. aahaha mmg manis nak mati 🤣

2y trước

hahha hrp tak muntah la nt😂😂

sy mnum isnin lepas..kndugan 8 week...tips die mnum skli gus...😂

2y trước

ok mommy trima ksih ❤️