ubat

hi mommy smua, sya ad dpt ubt dri nurse 4jnis ubt folic asid, vit b, vit c, dgn iron tablet ... skrg sye preggy dh 9week , boleh ke kalau saya skip smua ubt tu kecuali folic asid dan smpai bile nk kena consume folic asid tu. saya tk boleh telan lah 3ubt tu mst klua blk smuanya. sbb tk than dgn bau ubt tu... sya try mkn sblm mkn pun mmng muntah... buntu ?????? sblm preggy boleh je telan ap2 ubt leps preggy ni. tkt tgok ubt ni trbyg2 nk muntah bile nk mkn tu dh ttup hdung pun tk boleh jugk ???? ad tk mommy yg sama mcm sya?

14 Các câu trả lời

Sama macam sy awal2 pregnancy dulu...tpi sy pksa mkn jugak sbb ingat baby... mkn sebelum tidur... mkn ubat dgn air sunquick xrsa sgt bau...

saya dpt 4jenis ubat ni.. iron tablet je x makan... cuba cari kat farmasi sis ty pendapat dorg vit apa boleh mkn

Cuba beli iberet kt farmasi . Dlm nya dah terkandung vit c , b complex n folic acid.

Tukar obimim klu nk tapi dptkn d swasta. Harha $22/3papan