Speech Delay

hi mommy , smlm pergi checkup anak baru masuk dua tahun , nurse cakap anak speech delay sbb dia punya percakapan not supposed to mcm dua tahun like dia kena sebut dua patan perkataan , tapi anak saya okey boleh sebut susu , air , mama , papa , and faham apa yang saya dngn papa dia cakap , perkembangan dia pun bagus boleh turun and naik tangga , main bola , sabun badan sndiri , so apa pendapat mommy ?

5 Các câu trả lời

Sorry tanya sis. Checkup 2 tahun anak tak buat M-Chart dengan doktor ke?

1y trước

Ohhh faham. Hari tu saya pergi checkup anak untuk 18 bulan. Nurse kata umur 2 tahun dan 3 tahun akan buat lagi M-Chart untuk anak. Sepatutnya kena jumpa doktor untuk checkup 2 tahun tu. Nurse ada refer anak awak ke doktor tak masa check up tu? Ikut apa yang nurse kata tu, part umur 2 tahun perlu tahu guna 2 perkataan dalam satu ayat. Tapi untuk diagnose terus speech delay tu awak kena buat further assessment macam mommy yang lain komen ke awak.