Rasa Sedih Soalan Org Sekeliling tentang Anak Lambat Berjalan n Tak boleh say Mama or Papa (1,1bln)

Hi mommy semua..sy bukan jenis Sentap.. Tapi bila org tnya Ank dah boleh 'Berjalan' ke? Dah boleh panggil mama & papa? Bila saya belum lagi.. Ehhh LAMBATTTTTTTT 🥲.. ank saya boleh jalan tapi dia suka lembik kn bdn..mls nk berjalan😂 segala push walker beli..xmau jgk.. hurmm adakah sy yg salah didik? Sy berkerja jauh. hri brkerja masa dgn anak xlama.. boleh ke share pengalaman.. 🙏now terpikir nk resign nk fokus anak 🥴 first mom..anak boy 9 kilo 🤗 tq semua .

5 Các câu trả lời

awakkk!! anak saya pun sama dh 1 tahun 2 bulan but still tak boleh berjalan lagi.. kekadang rasa sedih jugak bila orang tanya “tak berjalan lagi ke anak” but its ok.. tanam dalam minda kita yg lain anak lain perkembangannya.. teruskan usaha jangan patah semangat yee!!!😇😇

1t trước

sory lmbt rply..yee org kata baby boy lmbt sikit jln nya.. semoga anak2 kita membesar dgn sihat ... tq komen positive 🤗

Sama 1 tahun 1 bulan baby girl tak nak jalan sendiri dia akan jengket kaki dia..dia akan paut tepi2 kerusi tp kalau push walker tu dia takmau. Sedih and risau taktau nak buat mcm mana.

lain baby lain perkembangan sis. anak sye blh berjalan masa dia umur 1y11hari. skang dah 1y2m dia tau bubbling baa baa je. keep ajak anak berjalan, bg semangat dkt dia.

3t trước

ye sis.. weekend mmg sy bwk dia keluar pergi taman..main rumput.. pasir semua..

Eh eh sibuk je lah anak kita tkleh jalan la apa la, ckp dia ; jgn sama kan anak akak dgn anak saya. Tak belajar ke! Hahaahha

3t trước

KAN!

Anak sy 1tahun 2bulan baru berjalan. Cakap bunyi bebel2 je. Sy pun tak fhm. 😅

3t trước

haha alhamdulillah.. layan kan aje sis