Rasa baby bergerak waktu week yg ke berape ?

Mommy semua rasa baby bergerak waktu week ke berape ?saya 14 week dah boleh rasa baby bergerak2,menggeliat2 gituu ..tapi saya cam risau jugak sbab macam masih awal boleh rasa dia bergerak ..saya takot dia membesar cepat sangat sebab saya ade gdm ..ni pregnant yg kali kedua ..anak pertama saya dah 4 tahun,waktu pregnantkan dia saya takde gdm ..cuma pregnant kali kedua ni sangkut pulak🥲#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

8 Các câu trả lời

Saya 12w dh rasa. Kalau pegang perut bru la rasa soft soft dia mcm menggeliat or slow kick sngt. Orang lain akan ckp tu angin. Tp saya peduli apa, lain org lain badan. I trust my instinct. Even at 12w pun nurse dh tnya saya baby dh gerak ke tak. Sbb perut saya tk bnyk lemak jenis org kurus kecik. jd cepat rasa. Its okay jgn bnyk sngt fikir. Yg penting jaga makan je

Kalau sye jenis kulit perut tebal susah nk rasa bila sentuh perut sendiri, tapi bila duduk, baring saja ii tau mkn makanan yg sedap mesti rasa menyucuk di area bump, kdg sakit kdg tak sakit. Tapi normal je kalau kita rasa awal mcm sye 15 weeks dh boleh rasa baby tendang ii walaupun rasa halus ii

anak kedua mmg cpt rasa baby gerak.. sbb sy checkup 16w haritu nurse tanya dah ada rasa baby gerak slow tak.. then terus nurse dgar degupan jantung baby 😁

Sy 17w klu baring baru rse ad bnda bgerak dlm perut, kalau bangun atau dduk xrasa, rasa pergerakkan tu pulak bilamana sy tgh betul2 lapa haha

Saya first time pregnant start rasa end of 17 weeks.. masuk 18 minggu mmg kerap rasa. Tapi still slow la

Sy 19 weeks baru rasa, anak first

15 weeks dh rasa..

saya 17w