Berjangkit Batuk & Selesema

Hi mommy semua. Nak tanya kalau baby tgh batuk & selesema, boleh ke dekat dgn org dewasa yg tgh batuk & selesema jugak? Ada org cakap takpe sbb dua2 dah sakit yg sama. #firstbaby #ingintahu

1 Trả lời

Tak digalakkan sis. Immune system baby dengan orang dewasa tak sama. Please take extra precaution. Bila anak tak sihat, perlu jauhkan baby daripada orang yang tak sihat. Kalau orang yang tak sihat nak berada dekat dengan baby juga, pakai mask dan basuh tangan setiap kali mereka batuk atau buang hingus. Saya dan suami kalau tak sihat pun akan pakai mask dan tak cium anak sewenangnya.