Jahit luka terbuka

Hi mommy! Saya lahir kn first baby normal, mcm biasa ada berjahit.. tp hari ke-7 pamtang, jahit saya bahagian dlm terbuka. Nurse² pun terkejut sbb jahit terbuka, diorang tnya saya apa yg saya buat smpai jahit terbuka. Saya pun blur sbb xde buat keja lasak pun. And diorang tnya nk jahit balik tak, and saya pilih tidak😌ada sesiapa pernah mcm ni? Jahit terbuka#ingintahu

6 Các câu trả lời

Sama mcm sy first mom juga anak masuk nicu kuning 7 hari duk ulang alik hspital naik turun tangga hari ke 9 nurse dtg check kita dkt rumah minta dia check luka sbb rasa tajam2 pedih lepas rupa nye jahitan terbuka sikit, hari2 sebelum tido bilas dgn air garam, dkt luka tk de sapu ubat apa2 sbb nurse tk bagi just lap bagi kering bilas dgn air garam je

Hai! Saya jahitan terbuka masa hari ke 6 pantang tapi bahagian luar. Doc tak suggest untuk jahit semula sebab boleh bercantum. Kalau bhgn dlm saya tak pasti, better consult dgn doctor sis 😊

Saya dulu anak pertama pernah jahitan berbukak juga tpi blah luar , dlm still ok. So doc tnya nk jahit blik or biarkan saja , sy mintak biar kan lama2 bersambung nature

besar ke terbuka? cara berjln mcm mana? sbb baru 7 hari luka masih segar..

2y trước

luka dalam, xtau lah besar ke tak🥲xnk jahit, nurse siap nasihat sarankan jaga aset pulak

minum pati Haruan je nanti bcntum blik luka dlmn tu..

Mcm mana nk tau jahitan belah dalam terbuka?

2y trước

and benang masih kt sana