Bersama Suami

Hi mommy , saya dah 5 bulan + . takpernah bersama lagi selepas tahu pregnant (sebab ada sejarah miscarriage) . agak agak dah cukup okay ke untuk saya bersama dengan suami ? kesian pulak suami huhu #ingintahu

4 Các câu trả lời

bole sy pon baru start bersama suami masa kandungan 22 weeks 🤣 , tp lepstuh anak mengeras sampai ke pagi jenuh pujuk 🤣🤣🤣

12mo trước

dia cekang perut ouh awak xpernah rasa lg ank mgeras ka , ank sy kalau sy tido terlentang dia buat mgeras timbul siku dia ka apa ka 😂

boleh je sis. tapi jangan kasar2. kalau boleh survey position yang elok untuk bersama. janji tak bagi pressure dekat bahagian perut.

12mo trước

baik sisss . tqq 🤍

boleh sis, nak lagi safety precautions pergi scan dulu, check uri kat mana. kalau bukan kat bawah, should be okay.

12mo trước

pentinggggg sis, betul. Kalau low lying placenta (uri kat bawah) boleh bleeding sebab uri bersifat berdarah, takut kalau kasar sgt boleh bleeding. tp kalau mmg tgh uri kat bawah pun time 20w lebih ni insyaAllah boleh naikk lagi ikut pembesaran rahim, so ada je chance boleh bersama lagi cuma kena tunggu naik dulu. mcm saya uri low lying tp before saya tahu tu dlm 16w-17w centu saya bersama je dgn suami alhamdulillah xde bleeding so now dah tahu low lying placenta saya stop jap dan doa2 bagi uri naik balik. next week 22w nk pi scan balik utk tgk balik.

Oke