Gdm first mom

Hi mommy nk tnya betull kee kalau ada gdm ni dktr akan sruh kita bersalin 38week? Sya dh 34week risau plk, n nak tnya susu fm yg kita perlu standby untk newborn ni susu apa ya yg bagus , risau tkde susu em ##SeriusTanya

8 Các câu trả lời

saya on ubat metfomin kena serah diri 38weeks,buang mainset ckp xada susu,ada tapi sikit nanti,tapi kalau ada bby mnum dgn betul susu akan kluar byk..kalau bole jgn pki susu fm dlu sehingga ank 6bulan sebab nurse government kata xelok dan nnti tetiba susu kte byk dia dh xnk mnum susu kte...so bgi je bby nnti mnum lama2 byk je nnti sis

Sy 4 ank smua kna gdm on diet..smua brnak under 38 weeks sbb bby mgu akhir dh mcm buat larian pecut..mndadak naik berat badan...dkt 4kg..mmg smua awal msuk ward n induce...yg ni pun gdm jgak..on diet...xda pulak doktor cakap 38weeks kna brnak just bgtau tak boleh limpas due..mlainkn berat baby mndadak naik mcm b4...

2t trước

Saya masa 35w berat baby dlm 2.5kg tp tak ada pulak dr ckp kena bersalin awal 38w sbb dr ckp berat baby okay lg. Sya gdm diet control jugak

gdm apa? klu dc admit masa edd. klu ubat 37-38w. sy xde tanda susu pun smpai nk bsalin. tp Allah Maha Kuasa...lps bsalin, bg df ank...ada je susu...biasanya mmg sikit sbb perut nb kecik.. buang mindset kata tak ada susu. klu standby fm pun..bukan semua fm sesuai dgn ank..kena try and error.

saya gdm on diet doc cuma bgitau takleh overdue je so far takdak kena suruh beranak 38w berat baby semua okay cuma doc pesan kalau takdak tanda nk beranak sampai due kena serah diri sebelum overdue je

Bdasarkan pembacaan sy, sy cuba kepada susu fm yg mampu milik.. dsebabkan xtahu karakter baby lagi samaada ada alergik dll.. since kwn pun suggest , sy beli dlu dutch baby.

Hi saya gdm diet control , jumpa pakar dia cuma pesan dekat saya tak boleh lebih due date sahaja & utk susu fm saya masih buat research susu apa yang terbaik . 🥰

bab susu cuba dlu bg lps lahir sbb sy gdm on diet ank 1st Alhamdulillah susu kluar ok. cuma sblm bsalin pg la urut mna2 buka saluran susu

jangan risau mommy, susu keluar bila baby attach nipple dengan ibu. Semua ibu ada susu. Positif tau.