Perancang mana yg bagus

Hi mommy ...nak tanya pendapat mommy yg pakai iucd ...okay x pakai iucd ...sbb doktor sarankan Sye pilih iucd sbb Sye czer ...tapi Sye takot nak pakai iucd takot dia senget dekat dlm...ape pengalaman mommy yg pakai iucd ??rase rancang nak ambik pil tapi takot Sye lupa nk mkn jgk n kacau hormon ...nak ambik depo pun rase x oky sbb ramai ckp depo akan buat kite gemok n period berpanjangan...sila beri pencerahan...terima kasih

2 Các câu trả lời

kot senget pun nnt mntk je doc adjust balik. sy lg rela hadap ni dr hadap berat naik dah la susah nk turun kot dh naik. n iucd pun kt certain org boleh dpt period pnjg ade yg tak. sbb dlm kad perancang mmg dia ade mention siap2 risiko stiap perancang. sy pun dh dpt appt iucd dkt kk bulan 10 ni. tggl nk pasang je haaa. tp klau sis takut then nk xnk ambik jelah depo or pil. xpun rancang sendiri haaa. sy thn lps beranak thn ni beranak lg wpun dua2 normal tp x sanggup lg nk tmbh buat masa trdkt so nk rehat lama sikit huhu.

ok je. janji dktr yg pasang tu pandai.