Kandungan 11 minggu

Hi mommy . Nak tanya normal ke kandungan 11minggu tapi tak rasa ape ape dekat perut? Cuma bawah perut je terasa lebar and makin besar. Tak rasa cram mcm awal2 pregnant dulu. Cuma kdg nak tidur ade rasa senak sikit2 area bawah pusat tu je. Sorry saja nak tau sbb first mom😅 #firstmom #11week

5 Các câu trả lời

Awak akan start rasa baby gerak dah masuk 4 -5 bulan nnt sbb baby dh agak bsr bergantung dgn keadaan jugak. Perut tu biasa la dah nk masuk 3m mmg akan start dah membesar. Sabar je ye tggu baby gerak. senak tu mungkin sbb masa makan x teratur sis, sy pun mcm tu. Skrg 2nd baby ok dah semua tau control sbb dh ada pengalaman sblm ni

2y trước

mmg xkan rasa apa2 dulu jgn risau. Baby kecik sgt skrg, sabar je tggu. janji setiap kali check up baby membesar ikut saiz yg sepatutnya dah ok dah tu. moment indah rasa gerakan baby tu akan dtg x lama lagi

sy baru je jumpa dr checkup n scan, n sy bgtahu dr mcmtu jgk, sy tak rasa apa2, risau baby ok ke tak, dr kata jgn risau, ibu kena jaga diri baik2, baby dkt dlm ok je, kita mmg akn tak rasa apa2, kita doa yg baik2 je..so ibu jgn risau ya, sy chckup 12 mggu lbh

2y trước

aah awk, sy pun sama mula 11 mggu tak rasa apa

Saya pun macam tu mula mula. Kadang risau, kadang terlupa juga. Skrg dah 15weeks & dh mula rasa mengeras dekat lower abdomen. Every morning nak bangun mmg rasa kejang sekejap so thats how i tahu that i have a baby in me hehehe sabar & stay positive okay!

2y trước

Same lah awak. Kdg smpai terlupa yg diri tu pregnant sbb rasa perut mcm biasa je. Tak mcm memula pregnant dulu ade jugak rasa cram2 sikit. Sbb sy pun baru 11 week kan org kata mmg tak rasa apa lagi. Tapi tu lah risau terlebih😅 okey sis baik terima kasih ya hehe

Normal je. Awal2 mmg tak rasa apa. Kdg tgk perut pun sama je mcm besar. Saya pun kdg2 risau perut saya kempis jee haha. In sha Allah tak ada apa2. Kalau ada duit lebih boleh lah scan tiap bulan.

2y trước

Tu lah awak. Kdg perut ni rasa besar kejap rasa kempis. Pastu risau and tertanya2 baby okey ke kt dlm tu mcm mne lah keadaan dia. Sbb tak rasa pape pun dekat perut hahaha. Jumaat ni baru bukak buku and scan sekali. Harap semuanya baik baik je InshaAllah Amiin 🤲🏻❤️

yee awk. normal je mcm tu hehe

2y trước

Okey awak tq lega sikit hahahah kalau tak risau je rasa😂