3 bulan 12 hari

Hi mommy, just nak tanya normal ke baby 3 bulan lebih belum meniarap 😭 risau dah tengok anak belum meniarap ni. N any tips nak bagi anak meniarap ye ? Tq

5 Các câu trả lời

Setiap hari lepas mandi atau ada kelapangan masa meniarapkan baby dekat atas paha kita . Lapik dengan lengan kita . Lama2 baby akan belajar tegakkan kepala . Saya buat dari dari baby 1 bulan . Sekarang dah boleh meniarap atas bantal tapi jangan lama2 sekejap je . Baby akan penat . Buat selalu . In sha Allah anak akak boleh .

huhuhu sma dgn baby sy akak. baby sy 3 bulan 4 hari blum meniarap lagi. tpi kepala dah boleh tegak . miring" pun dah pandai. cuma nak tiarap tu belum ad tanda" pulak. hari" lepas mandi buat tumy time. dye lgi suka dukung tegak kepala dri pda baring . tpi tuh lah x tau bila dye nak meniarap 😂.

baby saya 4bulan lebih baru pandai meniarap sendiri. kene rajin buat tummy time. boleh search kat google cara buat tummy time.

kena rajin buat tummy time. utk kuatkn otot2 baby. boleh ajar baby cara nak meniarap.

Kne tummy time slalu bg kuat otot tengkuk n tulang blkg