Susah membuang

Hi mommy macam mana nak buat ye kalau nak bagi lancar membuang? Baru 21w tapi dah start susah nak membuang. Makan sayur dan buah pun macam takde beza. Masa first trim dulu everyday membuang 2-3x sekarang ni seminggu pun 2x je rasa tak selesa badan pun rasa berat dekat najis je. #firstmom #SeriusTanya #ingintahu

19 Các câu trả lời

mse sy,sy try bli ubt smbelit kt farmasi y utk pregy mom punya,alhamdulillah lncar buang..klau try jus delima pn elok juga utk lncarkn pmbuangan mommy2..

try makan betik sis..Sy pun kerap sembelit 2nd trimester ni.. Sy dh puas minum air byk, sayur buah tp xjalan..bila mkn betik.. lepas sejam laju je membuang..

Saya makan ostenutrix shaklee sebelum tido, in shaa Allah lena tido, berak lawas dan cramp kaki takde.. saya tak jual just feedback utk 2 pregnancy saya

sy pulak hari hari membuang tapi keluar tak puas keluar ciputtt je. tak macam dulu 😫 tak tau la normal ke tak. hmmmm

Minum susu fresh milk & pati delima tu inshaaAallah senang nak membuang, sbb saya macamtu juga

minum air masak lebih..inshaallah okay

mkn yg masam bgi cirit mesti puas sis

Minum air byk2 sis

sis buah naga