Anak tak nak bercakap dengan orang luar

Mommy, kat sini pernah tak hadapi masalah anak tak nak bercakap dengan orang luar? Anak saya nak masuk dua tahun dah, banyak jer word yang dia boleh cakap tapi dia cakap dengan saya jer kat rumah. Bila kat luar, dia jadi macam tak nak bercakap sampaikan ada yang kata anak saya speech delay. By the way ni anak first saya so sata x tau nak buat cam mane#firstmom #ingintahu #newmom

3 Các câu trả lời

Kena banyak expose anak dengan activity luar… slow2… mungkin anak belum ready… jangan paksa anak…