Apakah tanda2

Hi mommy.. apakah tanda2 nak brsalin.. skrg sy 38weeks.. due 8/1.. tp xde rase ape2 lagi nie.. cumanye bila sy bgn pagi.. pinggang trasa sakit.. adakah tu tanda2 nak brsalin?#firstmom

2 Các câu trả lời

kalau awak masih boleh control itu baru contraction palsu. antara tanda bersalin 1) turun lendir darah - depend setiap org tak sama. ada yg darah tu bercampur keputihan. kalau mcm sy masa 1st baby (38w2d) sy turun darah pekat tu sampai menitik2 atas lntai. 2) air ketuban pecah / leaking - air ketuban ni jernih dan tak berbau. air ketuban ni awak tak boleh tahan mcm air kencing. dia akan mengalir tanpa henti 3) real contraction pula mcm sengugut tapi lagi sakit dr sengugut bila bukaan awak makin besar. apa awak nak buat semua serba tak kena. nk real contraction akan dtg dgn kerap 5-10min. 4) ada juga mommy yg tanda dia cirit birit atau kerap rasa nk membuang.

1y trước

yup kekerapan contraction tu dtg awak☺️.

aik . knape nk refer hospital.. kan blm lps due..