DUE DATE 2.6

Mommy, ada tak yang due date awal bulan 6 dh bersalin? Boleh share tanda2 nak bersalin tak... First mom to be..

12 Các câu trả lời

due sy 3/6.. tp sy ada gdm.. ptt kena serah diri awal tp trikh xdpt lg sbb baby msh breech 34w.. 14/5 repeat scan.. mgkin time tu kot bru dpt trikh induce ke czer ke, tp klau blh xnk czer sbb xde pnglaman.. ank2 yg lain smua normal n bersalin sblm 39w.. skrg prut da kerap mengeras2 jgk, hrp sgt kali nie dipermudahkan jgk..

1y trước

saya pun edd 3.6 n gdm n repeat scan 14.5 ni🤣🤣 semua sama dgn awk,takut kne warded trus kan sbb da ckup 37weeks

Kalau macam saya first baby, baby keluar on due date and takde pecah air ketuban/ turun darah. Saya rasa contraction slow sangat time malam and subuh tu contraction makin kuat baru pergi hospital cek bukaan dah 4cm. Contraction sebenar tak sama macam sakit perut, contraction dia frequent je sis.

1y trước

yeke sis.. terima kasih share pengalaman ♥️

Banyak tanda nk bersalin ni antaranya Air Ketuban pecah tibe2 Keluar darah Perut memulas mcm nk membuang tp x Tp ada ms xsakit tp check klinik dah buka jalan 😅 Kena peka di akhir2 trimester ni.. Sy pun awal bulan 6 due tp ikut sejarah 4 org ank semua awal mmng get ready jelaa ni..

1y trước

ohh yeke sis.. sy dh 3 hri sakit perut mcm nak membuang tu, tpi x membuang pn.. baby mengeras sakit tu pn dh, cuma x kerap, mungkin false contraction.. cuma tu la, sy jdi confuse sbb x thu mcm mana kita nak tahu bila masa nak bersalin tu, selain pecah air ketuban, and sakit sgt2 tu.. semoga dipermudahkan urusan kita, selamat sihat semua...

sy pun due date 2/6. skrg dah start cirit birit, sedangkan sebelom ni sembelit je memanjang. lps tu selalu perut memulas, g toilet x membuang pun hahaha perut pun selalu mengeras dh, ghisauu. dah anak no 3 dah ni, no 1 n 2, mcm tu jugak symptoms. dlm 2 mggu lagi kot. heheh

1y trước

aamiin, aamiin. smoga mojor joros semua nya

sama lah tapi doc jangka sy lg seminggu nk bersalin 😆 wlupun ank no 4 dh tapi nervous dia xley bincang hahaha, takut lg contraction meneran smua, hrp cpt la baby keluar😂

saya awal bulan 6 jugak. first time experience so xtau pape. so far perut mengeras. sakit pinggang. bawah perut sakit. dah rasa x selesa dah nak duduk baring semualah

Saya 26/7 .. risau2 jugak sebab saya ada sejarah lahir baby pramatang dua orang 😌 harap yang ketiga nie ikut due .. semoga dipermudahkan urusan kita ..

1y trước

amin2...

saya due date 5hb 6 tapi ade gdm 4hb 6 kena serah diri kat hospital, first mom juga, semoga semua dipermudah urusan bersalin nanti ye😇

Sama due 2/6 setakat ni perut memulas ari2 kadang sakit nak tidur dah susah sbb senak perut kadang , dah start buat exercise sikit2

sama lah due date kita . hehe harap dipermudahkan urusan bersalin nti ye . dh tk lama dh kita

1y trước

amin YRA