OPK POSITIVE

Hi mommies? Sy tengah planning for pregnant lagi.. Try guna kaedah OPK (Ovulation Test) untuk detect bila subur.. Kalau dpt result 2hari positive OPK, adakah result false or antara 2 hari tu atau mmg kta boleh subur 2 hari? Utk mommies yg ada pglaman guna OPK mybe boleh share pglaman juga

2 Các câu trả lời

Opk detect hormon LH sis. Hormon ni meningkat bila telur nak keluar. Normal untuk opk positif 2-3 hari. Dikatakan 12-48jam selepas opk positif baru telur keluar. Boleh baca blog ni untuk lebih info http://drzubaidi.com/blog/ovulation-predictor-kits-opk/

4y trước

Tq sis utk info

tak mustahil boleh 2 hari subur.. ade tu 3 hari straight org tu dpt.. hormon dia tinggi sgt.. 😚

4y trước

waktu positif tu boleh buat terus.. straight