tanda Cyst tak period ke?

Hi mommies..saya nak tanya...kalau kita lewat period..tp upt masih negative...adakah itu tanda kita ada cyst? Saya belum check doc lagi...sbb kononya nak tunggu upt positive..tp bila baca ttg cyst rupanya symptom cyst sama juga dgn pregnant...? saya ada semua symptom tu..tapi tak period dah 11 hari...so saya tertanya.. kalau ada cyst.. memang tak period ye?

7 Các câu trả lời

sy dulu cycle period lambat sikit dalam 42hari bru period setiap bulan mcmtu. tanda2 csyt tu xde tp ada sekali tu sy period lama hri ke 16 da dikira darah penyakitkn sy cek doc sahkan sy ada cyst. sebulan jgk la period tu.bulan selepas tu da normal 7hari cuma cycle je la 42 hari. cyst makin besar . 3x appoitment decide nk oprte bila dtg cek cyst hilang da. doc ckp mungkin sbb hormon terlalu stress. so cuba sis kawal stress atau pemakanan. better sis consult doc bru kite tau apa masalah sis nanti..

Sama mcm saya... tahun lepas sy lewat period seminggu... muntah2, pening kepala, sakit pinggang, and mcm2 simptom ngandung sy dpt... tapi cek upt -ve... tak sanggup rasa sakit tu sy g klinik, cek upt klinik pun -ve...so doc scan nampak cyst, nasib baik kecik...Alhamdulillah lepas 6 bulan sy dah disahkan hamil ☺️

Saya bulan lepas period lambat dalam 10 hari tapi senggugut sakit sangat. Mula2 igtkan pregnant tapi rasa tk sedap hati sebab sakit sangat. P klinik utk scan rupanya ada cyst. Tp kecik lagi

5y trước

Dah scan tadi..Alhamdulillah takde cyst or fibroid..tapi doc kata dinding rahim belum tebal maksudnya period mmg lewat lagi...skrg dah lewat 14hari period.. tapi doc kira kalau ikut cycle length 30days saya baru lewat 8days period...huhu doc bagi ubat utk cepat period..tapi tak tahu nak makan ke x..😔

So sekarang awak macam mana.. Sy ari tu buat upt positive.. Tp bila scan takde baby.. Yang ade cyst lebih kurang 5cm.. Doc pun pelik macam mane upt positif

sya pon ada cyst 7x5cm .. now tgah pregnnt.. sebelum ada cyst pon period slalu lambat sehari dua ja..harap2 baby okey..

5y trước

Smela sy da 6 week... Ad cyst 5cm... mgu dpn scan lg

Ini Yg sy Takot kan.. Negative tapi Symtom SM pregnant..

tengok saiz cyst. tapi lebih baik pegi scan tengok dr.

5y trước

Okay akan pergi scan...thank you ye 💖