First time pregnant..

Hi mommies..nak tanya susu apa yg sesuai untuk ibu pregnant ya..? nak beli tapi tak tahu brand apa yg ok...#12weeks

5 Các câu trả lời

kena try & error. request free susu kat fb. anmum/enfamama. jgn terus beli kotak takut tk sesuai dgn badan. kalau tkjumpa link, boleh beli sample kat sopi. & boleh beli susu HL kotak kecik. strawberry/chocolate/biasa. tinggi folic acid.. bagus. Kalau dutch lady tinggi gulaa. HL ok la balance.

calla milk sdp. susu kmbg tp xbau kambing. mcm2 perisa ada. dlu masa anak pertama sy asyk hb low je. bila anak kdua ni amalkan susu tu alhmdulilah hb pn cun 12. cubala.

Sy amalkn susu kambing wildan.. alhamdulillah sdp sgt xhamis

susu kotak biasa pun boleh. asalkan nama dia susu.

saya minum anmum je tp susu ni utk 1st trimester je

9mo trước

susu ni bukan nutrisi penting awak. sebab ada sesetengah tu tk boleh minum susu jadi boleh gantikan dgn ubat kalsium atau corak pemakanan yang seimbang. doktor pun tak suggestkan untuk minum susu terpulang atas diri sendiri.