Baby tidur sekejap sekejap

Hi mommies! Anak saya dah nak masuk 2 bulan tapi tidurnya kejap kejap kalau letak dekat atas tilam. Saya dah tukar pampers, bedung, bagi susu, sendawakan tapi masih tidurnya kejap. Kadang tu 10minit dah terjaga, kadang tu penah je masa letak tu terus terjaga sebab masa dia menyusu tu, dia terlelap. Saya dah cuba dah semua posisi, mengiring kanan kiri, menelentang and menelangkup, tapi semua tak jalan. Jadi, ada tips tak untuk bagi baby saya tidur lena? Kadang kesian dekat dia sebab tidur kejap lepastu terjaga, nangis sebab tak puas kan tidurnya. Lagipun saya risau jugak, bulan depan dah nak masuk kerja, risaunya lah tinggal dekat pengasuh kalau macamni :( ##firstmom #ingintahu #caraanaktidurlena

3 Các câu trả lời

umur ank awak sama MCM saya 2 bulan. ank saya Alhamdulillah tido lena, kadang tu sampai kena kejutkan dia UTK bngun menyusu.. mungkin ank awak kembung perut ke sbb tu x selesa nk tido...cuba masuk kn dlm buaian mungkin tu cara UTK BG baby tido lena.. kadangkala situasi bising @ senyap sepi pun buat dia terjaga..jgn terlalu bising, buka radio @ surah zikir UTK BG baby dengar.. insyaallah..

2y trước

Buai saya bagi waktu malam je awak, siang memang ajar tidur bawah sebab nanti kat pengasuh susah dia nak handle. Kembung perut tu saya selalu check, memang tak. Tidur dalam buai memang takde masalah, cuma nak ajar tidur bawah ni yang payah sikit. Dalam baby cot dia pun tak suka ☹️

anak sy pun nak masuk 2 bln... sebelum ni mmg susah dia nk tidur... tambah pulak die selalu meragam walau da buat mcm2... tp lps sy pasang white noise (bunyi hujan + guruh) baru die tidur lena... Alhamdulillah klau die meragam pun x lama mcm awal2 dulu dah... sambil2 tu selawat x lekang jugak time dodoi dia...

sy buh dlm buai lama dia tdo. kdg2 dlm carrier yg boleh rocker . ayun2 cmtu lena la dia