Bedrest sebab ada history keguguran

Mommies y perlu bedrest ada tips tak apa je nak buat ye? pinggang kdg sakit jgk sbb trbaring je. alahan xde pon just sakit abdomen je kalau duduk lama sgt. baring ok, tp lama sgt lenguh belakang. bosan pon bosan jg tp sakit blkg pinggang tu xboleh tahan kdg2 #5w

4 Các câu trả lời

sama ada history miscarriage, now bedrest.. bosan teramat , now kalau husband nak pergi work .. dia letakkan dekat rumah ibu , supaya saya bedrest tak bosan .. ada ibu boleh smbg ii and monitor sy 😂 mcm saya baring pun tak best , duduk tak best , bjalan pun tak best .. serba tak kena 😭

sy bedrest dari lepas subuh - tgh hari. lepastu bangun juga la pergi dapur minum, pegi depan tgk kucing buat apa. ptg kalau rajin, sy masak. masa bedrest tu sy habiskan masa dgn baca buku. kalau boring baru scroll phone. gitu je lah demi baby kan.

Sis try beli prgnancy pillow tu, saya pun bedrest jugak hari tu, baring guna tu best. Kalau duduk tu, jgn duduk menekan, duduk menyandar sis. Jangan baring sangan, kdg jalan sikit2 dan slow bagi darah jalan lancar. Insyallah.

2y trước

Saya dah gugur sis sbb blighted ovum (kantung kosong), doc kata bnda ni jadi bukan salah makan, atau kita tak bedrest dia. Sis boleh google punca dia. Semoga sis baik baik saja yaa. Insyallah baby and sis sihat ya😊

boleh baring duduk. diri kejap. xde mslh. tpi jgn buat kerja la. duduk je. bosan tu bosan la. tpi utk bby kena la buat jugak.