Buku Pink !

Hi mommies, week berapa recommended untuk buka buku pink? Boleh ke kalau nak buat regular check up di klinik swasta instead of KK? Ada any pro cons? #1stimemom #firstbaby #pregnancy

2 Các câu trả lời

8-12w boleh buka buku pink. kk - everything free. cuma wktu checkup on weekdays office hour. dorg akan bagi time slip kalau utk org bekerja. and kena tunggu agak lama sikit la. selalu sye check up appoinment pkul 10. pkul 12 bru settle kalau ramai org. kalau x ramai, around 11.15 dah settle. lps tu ade kk scan ade time2 die jee. masa buka buku pink, 16w/20w, 30 or 36w x silap. mcm tu la. lain2 scan kena buat dkt klinik swasta. swasta - everything needs money. tmpt sye kalau swasta scan price around 80-250. boleh fix ikut wktu kite. xperlu nak tunggu lama. boleh mntk nk scan everytime checkup. cuma kena byr jela 😂 if nak bersalin dkt gov nnti, kena double confirm dgn hospital balik kalau check up swasta. sbb ade certain hospital xnak accept buku swasta. nak buku gov je. kalau bersalin swasta, if anything happen mcm kes2 serious. bby ade mslh ke semua akan tolak ke gov jugak.

saya 6w4d dh buat buku pink. siap scan skli.