Cara btl amik darah dengan menggunakan alat ukur gdm

Hi mommies.. Sya nak tnya camna cara nk amik darah yg betul dengan mengunakan alat tu? Yg saya ingat doktor ckp sblm bf kena amik darah pastu kena tunggu 2 jam tanpa makan & minum pastu baru amik darah lg ke? Sorry.. Saya makin pelupa pula sekarang ni.. First pregnancy juga so sya x da pengalaman.

1 Trả lời

kena amek darah setgh jam sblm makan. x kira breakfast or dinner. lps tu makan and buat balik minimum 2jam lepas makan. lebih dri tu xde mslh.