Pernah keguguran dan kehamilan baru

Hi mommies.. Sy pernah kgguran semasa 1st marriage, usia kandungan masa tu 9w++.. Now sy dah nikah baru dan alhamdulillah rezeki bunting pelamin.. Semalam check upt || line.. Dlm calendar ni dia record sy dah 5w.. Apa yg perlu sy amalkan utk kuatkan rahim.. Sbb sy trauma kgguran yg 1st dulu.. #firstmom

1 Trả lời

rahim dh ckup kuat kalau pregnant after 6m miscarriage yg 1st. just mkn folic acid je. and tolong jgn bersama sampai habis 1st trim utk org yg ade history miscarriage. byk kn bedrest and rehat. jgn buat kerja berat. jaga makan. nnti 8w above boleh pg scan dkt klinik swasta sblm buka buku pink antara 8w to 12w.

2y trước

Terima kaseh utk jawapan dan ilmu yg dikongsikan.. 🥰🥰