27 minggu baby ringan

Hi mommies.. sy pegi checkup hari ni, doc ada scan.. berat baby bru dlm 680g. Sy risau tpi doc x da ckp apa2 pun.. tpi sy tau berat baby tu sptutnya dlm 780g ke atas. Sy setiap hari minum susu, x pernah skip. first baby dlu pun mmg ringan jak, lahir 2.6kg. Cuma klu sy bandingkan yg first dgn yg ni, yg ni lagi ringan.. Ada cara lagi x utk naikkan berat bdn baby? 😅

1 Trả lời

susu takde effect sgt pun dlm menambah berat. susu ni untuk calcium tambahan supaya cukup untuk kita dan baby. lebihkan protein dgn healthy fats dalam makanan

4mo trước

Okey, thank u 👌🏻