Service KKIA

Hi mommies.. sy just nak luahkn rasa kat sini sebab xtahu nak cerita dgn siapa. Sy tak tahu KK dkt tmpat mommies yg lain but nurse dkat KK yg sy pegi ni ntah la.. service diorang membuatkn sy xnak bertanya ttg soalan kemusykilan berkaitan dgn ank sy. Hrni sy pegi kkia ank suntik 4 bulan n my baby terpaksa suntik 2 kali sebab diorang miss buat suntikan 3 bulan.. i thought mmg ad skip2 bg suntikan (new mom) rupanya nurse lupa nak bg. Anyways, sy bagi minum anak susu formula.. n nurse marah ckp sy spatutnya bg susu ibu bukan formula.. "awak bkerja ka?" I said no.. and nurse tu kata "jd knp bg susu formula? Malas bkepit dgn anak ka ap?" Otak sy dh mula jem time ni n rasa nk mrh tp sy sabar..sy xplain laa dkt dia yg sy ad psoriasis.. sy kena sapu ubat utk jam sekian2.. n dia kata lg "pam kn ad.. jgn malas sgt" sy reply lembut kat dia kata sy xnak pam sb badan sy kena sapu ubat steroid.. xkn nak bg anak tu telan susu yg ad steroid..klu sy x sapu ubat n pelembab bdn sy jd sakit mcm kena hiris2 (1bdn kna pso ni..so klu xsapu dia akn jd kering, gatal n sakit..pastu sy susah nak bgerak sb yelah sakit kn) then dia diam..after tht still ckp sy perlu bg susu bdn minimum smpai 6bln. Then sy tnya kat dia knp lately najis ank st wrna hijau? Then dia kata kat sy "dh tu ap awk expect ? Dh awk bg anak awk mnum susu formula.. ble jd dia kena jangkitan dr susu botol awk.. awk x cuci bersih". Sy xplain kat dia sy cuci bersih guna air panas bagai but still jawapan yg dia bagi tu asyik nak kondem sy sje. Like as a mom sy jahat sb bg ank sy mnum susu formula. Bila sy rasa dia dh start kondem n menyalahkn sy, sy stop tnya dia n dia pun xkata ap (sb sbuk mnulis). Btw, ni KKIA yg ketiga sy pegi sb ikut suami pindah atas urusan krja. KKIA sy sblum ni service diorang sgt baik. If sy ad kemusykilan, diorang akn tnya sy siap mnta gmbr (cth: gmbr najis, bruise, etc) and klu diorang x dpt jawab diorang akn terus refer dgn doktor yg brtugas n bila sy bgtau reasons sy xbg mnum susu bdn diorang xmrh pun diorang sgt memahami n akn guide kita mcmna nak tahu susu formula tu ssuai atau x n cara pnjagaan botol susu. Xtau laa sy terlalu sensitive atau service diorang kurang baik. Mommies ad x pengalaman mcmni ?? #firstmom #newmom

1 Trả lời

kalau sy la, balas je balik. orang tanya elok2, jawab jela elok2. perlu ke nada kondem macam tu. kadang nurse2 ni ada masalah personal, pastu nak lepaskan pada orang lain.