Family planning

Hi mommies. Sy mommy of 1 (baby sulong 10bulan) umur 29tahun. Sy nak tanya macam mana merancang, sekarang sy merancang dgn protection condom dah shoot luar. Setakat ni 10bulan berjaya merancang. Tapi masih dalam keadaan ragu ragu kadang kadang terlupa dan xsempat pakai condom (selalu berlaku bila holiday/balik kampung) tak berminat utk depo/iucd/implanon. Tp berminat utk makan ubat (yasmeen dan seangkatan dengannya) Mohon mommies share experience merancang. Thank you in advance! #ingintahu #seriusnanya

1 Trả lời

anak saya 15bulan++ . saya merancang makan pil. alhamdulillah so far okay ,janji tak skip makan la ,kalau terlupa pun selalu sekali ja la. period pun okay ,dtg on time, takda effect berat apa. sblm anak mkn ,pil noriday, anak makan tukar ke oralcon.