Susu utk newborn

Hi Mommies! Susu formula apa yg sesuai utk baby newborn ya? Dah try dutch baby&similac tak sesuai baby berak cair+berair. Any recommendation mommies? #pleasehelp #firsttimemom #advicepls #firstbaby

6 Các câu trả lời

newborn mmg berak cair/berair dan tak sepatutnya pekat/likat sbb makanan dia hanyalah dari susu. bila dah start solid baru beraknya akan makin likat/keras. kalau berak cair yg terlalu kerap/banyak sampai penuh pampers lebih 3 hari tu pula mungkin cirit yg perlu jumpa doktor

susu formula kena try and error. boleh beli yg tester punya dulu. alhamdulillah, saya pakai Lactogen okay je ☺️ pape pun, try n error ok sis 🫶🏻

anak sy minum susu fm dupro, berak pon ok, tahi x keras x cair, ngam ngan bby..

sy recommend enfalac A+. anak2 sy semua minum enfa alhamdulilah serasi

Try dupro bagus, baby berak hari2 najis pom ok

novalac