Bersalin secara caeserean

Hi mommies. Siapa yg kt sini baby breech and kena caeser? Saya dh 37weeks++ baby still breech dan agak susah nak pusing since baby dh besar & saya juga dh dpt date dr hosp gov. Boleh tak mommies bg tips those yg caeser juga untuk kekal tenang. #nervoussangat #firstmom

1 Trả lời

awak fikir positif je, mmg awal kita takut, tapi inshaAllah semua dipermudahkan n lepas . bila baby keluar mst perasaan takut etc akan hilang ,mcm saya, saya tak bole tgok darah/jarum ,auto akan pening/pitam tapi selama kt wad , kena cucuk ,nampak jarum kt tangan, okay. just awak bila kena start bangun ,nnt slow2x tau, kena jaga sikit ,jgn angkat berat, batuk pun kena cover. yg paling penting tiap kali lepas mandi, keringkan betul2x tempat czer okay. apa pun semoga dipermudahkan.