Susu formula utk newborn

Hi mommies semua. Sy ada masalah susu bdn sikit. So terpaksa topup susu formula. Tp sy tetap bagi susu badan gilir2 dgn susu formula. Cumanya, sy xtau susu formula ape yg sesuai. Mcm2 jenis susu sy da cuba. Contoh novalac, frisolac, entalac. Baby sy berak tp susah nak meneran sampai merah2 muka and nangis teruk. Yg susu entalac ni suggestion dari doctor utk bgi yg gentlease punya. Tp masih sama result. Ada sapa2 mengalami situasi mcm sy ke? Ada any suggestion tentang susu formula yg sesuai dgn baby yg susah utk berak? Please bantu sy 😢

5 Các câu trả lời

lepas mndi ada urut perut,kaki bby?

9mo trước

Awak boleh beli minyak yu yee, tapi sapu sikit je dkt perut baby sbb dia b’angin. Baby sy alhamdulillah okay brp jam trus berak, tpi baby sy fully susu bdn. Boleg try n error hehe